Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Barns rättigheter och företags ansvar för antikorruption – hur hänger det ihop?

20 november, 2018 | 07:45 - 09:00

Korruptionen är internationellt sett utbredd och i takt med den ökade globaliseringen ställs höga krav på svenska företags antikorruptionsarbete. Hög nivå av korruption i ett land sammanfaller också med kränkningar av de mänskliga rättigheterna, och de som drabbas värst är ofta barnen.

Men hur kan företags ansvar för antikorruption bidra till att stärka barns rättigheter och uppväxtvillkor? Och hur kan barns rättigheter i sin tur bidra till utveckling av både samhällen och företag? Dessa frågor diskuterar vi under ett fullmatat frukostseminarium. Varmt välkomna!

Program:

Moderator Johan Kuylenstierna, adjungerad professor vid Stockholms universitet och vice ordförande i Klimatpolitiska Rådet, välkomnar. Erik Belfrage, ordförande för det svenska nätverket i Global Compact, inledningstalar. Därefter följer korta intervjuer med de arrangerande organisationerna – Natali Phalén, generalsekreterare, Institutet Mot Mutor, och Malin Dahlberg Markstedt, Manager Child Rights and Business, Rädda Barnen. Vidare följer anföranden från Marie Trogstam, Manager for International Sustainable Business, Business Sweden och Lin Lerpold, docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Seminariet avslutas med diskussion och frågor från publiken.

Till anmälan>>

 

Detaljer

Datum:
20 november, 2018
Tid:
07:45 - 09:00

Arrangörer

Institutet Mot Mutor
Institutet Mot Mutor