Nyheter

Helena Sundén lämnar Institutet Mot Mutor

30 augusti 2016

Pressmeddelande 20160830

 

Institutet Mot Mutors (IMM) generalsekreterare Helena Sundén slutar och tillträder vid årsskiftet en tjänst som Compliance Manager på Skanska AB. Sundén har ansvarat för IMM sedan i början av 2013.

helena2014sunden-01-hog

 

Helena Sundén har gjort ett utomordentligt arbete som generalsekreterare för Institutet Mot Mutor, inte minst för att få genomslag för näringslivskoden om gåvor, belöningar och förmåner. Att hon nu rekryteras till ett stort företag med betydande internationell verksamhet ser jag som en bekräftelse på medvetenheten om dessa frågors ökade betydelse i näringslivet, säger Institutets ordförande Fredrik Wersäll i en kommentar.

Institutet Mot Mutor (IMM) är en idéell näringslivsorganisation som verkar för en god sed för beslutspåverkan både inom näringslivet och samhället i övrigt. IMM arbetar för att motverka mutor och andra otillbörliga förmåner som används för att påverka beslut. IMMs huvudmän är Stockholms Handelskammare, Svenskt Näringsliv, Svensk Handel, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) samt Läkemedelsindustriföreningen (LIF).

Kontakta IMMs styrelseordförande Fredrik Wersäll vid eventuella frågor på 08-561 671 41 eller fredrik.wersall@dom.se