Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Close Chefsnätverk – Antikorruption

1 december, 2022

Den 1 december föreläser IMM:s generalsekreterare Hayaat Ibrahim för Close Chefsnätverk om antikorruption och varför det är vår tids viktigaste hållbarhetsfråga. Läs mer nedan.

Ett aktivt antikorruptionsarbete är en förutsättning för hållbart företagande

Under de senaste åren har det skett ett skifte från att organisationer förväntas agera först när en incident inträffat, till att arbeta förebyggande för att förhindra korruption och andra oegentligheter. De allt högre kraven på organisationer att arbeta förebyggande mot mutor och korruption är inte bara ett resultat av strängare nationella och internationella mutbrottslagstiftningar, men även av ökade förväntningar från kunder, aktieägare, investerare och medarbetare. Ett aktivt antikorruptionsarbete är idag såväl en förutsättning för hållbart företagande som en förtroendefråga.

Hur kommer du vidare med dessa frågor?

Hayaats erfarenheter kan hjälpa dig stärka antikorruptionsarbetet på ditt företag och därmed även ert hållbarhetsarbete. Under sin föreläsning förklarar hon och ger tips på hur du kan komma vidare med dessa frågor på ditt företag. Vi kommer bland annat att gå igenom hur ett konkret förebyggande antikorruptionsarbete (compliance-program) kan se ut i praktiken, men även hur korruptionsfrågan förhåller sig till Agenda 2030 och de nya lagkraven avseende human rights due diligence.

Du får med dig:

– Kunskap om vad begreppet korruption och antikorruption egentligen innebär
– Exempel på hur korruption ser ut i Sverige och omvärlden
– En överblick av typiska korruptionsrisker
– Insikt i vad som bör ingå i ett aktivt förebyggande antikorruptionsarbete
– En djupare förståelse för hur antikorruption förhåller sig till Agenda 2030 och human rights due diligence
– Fallgropar att undvika

Under dagen finns det självklart gott om tid för diskussioner med dina nätverkskollegor, både om dagens föreläsning, dina aktuella utmaningar och för att utnyttja din erfarenhet och kunskap för att ge feedback och råd till dina gruppkollegor.

Anmäl dig här>

Detaljer

Datum:
1 december, 2022
Webbplats:
https://www.close.se/event/talare-hayaat-ibrahim-chefer-hallbarhet/

Arrangör

Close
Webbplats:
https://www.close.se/

Plats

Peter Myndes Backe 12, Stockholm
Peter Myndes Backe 12
Stockholm, Sverige
+ Google Map