Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Forumträff med Agenda 2030 i Väst

21 april, 2021 | 09:00 - 11:30

Den 21 april deltar IMM:s tf. generalsekreterare Hayaat Ibrahim en forumträff om antikorruption som Agenda 2030 i Väst anordnar i samarbete med WIN WIN Gothenburg Sustainability Award. Läs mer om programmet nedan.

 

Varmt välkommen till Agenda 2030 i Väst forumträff om antikorruption, i samarbete med WIN WIN Gothenburg Sustainability Award.

Hur påverkar korruption våra förutsättningar att nå de Globala målen, hur kan den motverkas, och hur kan vi som enskilda aktörer och i samverkan med andra bidra i antikorruptionsarbetet? Det är några av frågeställningarna som diskuteras på denna forumträff. På träffen kommer årets mottagare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award att offentliggöras. Priset delas årligen ut till ett banbrytande initiativ för hållbar utveckling och har i år temat antikorruption. Utöver äran utdelas en prissumma på en miljon kronor. Vid offentliggörandet finns möjlighet att ställa frågor direkt till den ännu hemliga pristagaren.

Ett stor del av forumträffen kommer utgöras av parallella gruppsamtal med olika teman, där varje grupp introduceras av en inbjuden sakkunnig.

Inledningstalare:
– Hayaat Ibrahim, Tf generalsekreterare för Institutet Mot Mutor, om hur antikorruption relaterar till de Globala målen.
– Lotta Rydström, Exekutivsekreterare för Transparency International Sverige, om det globala arbetet med att bekämpa korruption.

Sakkunniga för gruppsamtal:
– Genus och korruption: Hur frågor kring män och kvinnor hänger samman med korruptionens utövare och offer. Aksel Sundström, Docent i statsvetenskap på Göteborgs Universitet-
– Förutsättningar för en effektiv och legitim visselblåsarfunktion. In-Anna Knutsdotter, Interncontroller på Stadsledningskontoret, Göteborgs Stad.
– Att bekämpa finansiell brottslighet – ekonomisk transparens och penningtvätt . Linda Hedvall, Chef för Group Compliance Monitoring på SEB.
– Överenskommelser mellan näringsliv och offentlig sektor för att stävja korruption. Ann Sofi Agnevik, Förbundsjurist och Cecilia Berglin, Handläggare, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).
– Kan nya teknologier, såsom blockchain, bygga ökad tillit och transparens i en leverantörskedja? Henrik Olsson, Head of operations practice, PwC Sverige.
– Sverige i världen – en exportör av korruption? Lotta Rydström, Exekutivsekreterare, Transparency International Sverige.
– Hayaat Ibrahim, Tf generalsekreterare för Institutet Mot Mutor.

Anmäl dig här>

Detaljer

Datum:
21 april, 2021
Tid:
09:00 - 11:30
Webbplats:
https://ui.ungpd.com/Events/dfa55d09-78f9-4419-bcc3-1e453d5f9c2e

Arrangör

Agenda 2030 i Väst & WIN WIN Gothenburg Sustainability Award