Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Nya Näringslivskoden – nyheter och praktiska tips i näringslivets kamp mot korruption

22 januari, 2021 | 09:30 - 10:45

Den 22 januari föreläser IMM:s tf. generalsekreterare Hayaat Ibrahim i ett webbinarium som arrangeras av Sydsvenska Handelskammarens. Läs mer om det nedan.

Näringslivskoden ger en praktisk vägledning till företags arbete med hantering av förmåner och mellanhänder och för sitt praktiska antikorruptionsarbete. Den lanserades första gången 2012 av IMM (Institutet Mot Mutor) och hösten 2020 släpptes en uppdaterad version. Nu med det nya namnet ”Kod mot korruption i näringslivet” för att visa på kodens bredare innehåll. Det etablerade smeknamnet Näringslivskoden består dock.

I den uppdaterade version har ett helt nytt praktiskt kapitel kring hantering av mellanhänder och tredje parter skrivits. Något som efterfrågats av näringslivet, särskilt av svenska företag verksamma på andra marknader där de ofta arbetar med agenter, konsulter eller andra ombud. Koden har även utökats med mer information om hur man arbetar praktiskt förebyggande mot korruption.

Under webbinariet får vi lyssna till Hayaat Ibrahim, tf generalsekreterare IMM, som berättar om:

– Varför en uppdaterad kod?

– Genomgång av de största förändringarna, särskilt fokus kring hantering av mellanhänder och tredje part vid internationella affärer.

– Praktiska tips och medskick i antikorruptionsarbetet utifrån koden

– Koden vänder sig till alla svenska företag, privata som offentlig, och inkluderar även svenska dotterbolag utomlands. Koden kan också användas av myndigheter, kommuner och andra aktörer.

Läs mer och anmäl dig här>

Arrangör

Sydsvenska Handelskammaren