Nyheter

IMM söker praktikant inför höstterminen 2019

13 februari 2019

Institutet Mot Mutor (IMM) tar sedan länge emot praktikanter som är intresserade av och vill lära sig mer om korruptions- och samhällsfrågor. Inför hösten har IMM återigen blivit antagen som en av de organisationer som får ta emot en praktikant via praktikantprogrammet som Föreningen för Utvecklingsfrågor förmedlar.

FUF:s praktikantprogram genomförs i samarbete med Sida och är en del av det nationella arbetet med att säkerställa tillgången på relevant och bred kompetens i Sverige på sikt. IMM har nu blivit antagen som en av de organisationer som får ta emot en praktikant, vars praktikperiod är på heltid och kommer pågå under hela höstterminen.

Kort information om praktiken och sökanden

Som praktikant på IMM bör du ha en pågående akademisk utbildning inom exempelvis ekonomi, juridik eller statsvetenskap. Ingen tidigare erfarenhet av arbete med korruption krävs, men vi förutsätter att du är intresserad av korruptions- och samhällsfrågor.

Dina uppgifter kommer bland annat innefatta att omvärldsbevaka korruption och planera, koordinera och delta i samverkansmöten, seminarier samt besök av utländska delegationer. Ytterligare ett inslag i praktiken är att läsa igenom och sammanställa relevanta rapporter och studier inom ämnet korruption – såväl svenska som utländska – för informationsspridning.

Inom ramen för praktiken finns även stora möjligheter att utveckla och lägga mer fokus på de internationella frågorna, inte minst eftersom det är ett område där vi vet att svenska företag önskar mer stöd och rådgivning och då det utgör det område där kanske riskerna är som störst ur korruptionshänseende.

För en mer utförlig beskrivning av arbetsuppgifterna samt information om ansökan, klicka här.

Sista anmälningsdag för matchning till samtliga praktikplatser är den 1 mars 2019.

Till ansökan>