Nyheter

IMM söker tillförordnad generalsekreterare

12 maj 2023

Institutet Mot Mutor (IMM) söker en person som under ett år ska axla rollen som tf. generalsekreterare under ordinarie generalsekreterares föräldraledighet.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start i augusti 2023.

IMM verkar för att öka kunskapen om korruption och dess effekter samt underlätta för samhällets aktörer att göra rätt genom självreglering. I rollen som tf. generalsekreterare hos IMM får du möjlighet att brett driva frågor om antikorruption mot såväl näringslivet som samhället i stort.

Vad innebär rollen?

Rollen som tf. generalsekreterare innebär att leda och driva det operativa arbetet på IMM samt förverkliga de mål som sätts av styrelsen. Rollen är omväxlande och självständig, samtidigt som arbetet sker i nära samarbete med olika aktörer inom såväl privat som offentlig sektor. Som tf. generalsekreterare företräder du organisationen samt leder informations- och påverkansarbetet. Detta innebär att du är ansiktet utåt i kontakter med stödjande medlemmar, intressenter och media. Uppdraget innefattar en hög grad av kommunikativt arbete och du förväntas bedriva opinionsbildning genom att exempelvis kommentera aktuella händelser i media, skriva debattartiklar, delta vid relevanta konferenser samt arrangera utåtriktade aktiviteter inom IMM:s område.

I tjänsten ingår budget- och arbetsgivaransvar för cirka tre personer. Som ansvarig för verksamheten kommer du leda och stötta medarbetarna i organisationens arbete mot korruption samt vid framtagande av stöd för att hantera korruptionsrisker. I detta ingår bland annat att överse IMM:s utbildningsverksamhet, framtagande av publikationer, omvärldsbevakning, utveckling av lagar och praxis samt projekt inom området för antikorruption.

Tf. generalsekreteraren administrerar även IMM:s Etiknämnd.

Tjänsten är placerad på kansliet i Stockholm. I uppdraget ingår tjänsteresor och arbetet kan därför tillfälligt vara förlagt till andra orter än Stockholm.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som varit i kontakt med korruptionsfrågor och har minst tre års erfarenhet av juridiskt eller annat samhällsrelaterat arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda arbetsgrupper och har arbetat med antikorruptionsfrågor i praktiken.

Som person bör du naturligtvis vara intresserad av korruptions- och samhällsfrågor, men också av att arbeta kommunikativt kring svåra juridiska frågeställningar. Rollen innebär juridiskt, administrativt och praktiskt arbete. För att trivas i rollen bör du vara självgående, strategisk och proaktiv. Arbetet innebär mycket externa kontakter och samarbeten med olika aktörer. Det förutsätts därför att du har mycket hög kommunikativ förmåga samt integritet. Vi utgår från att du är strukturerad och noggrann samt uttrycker dig väl i tal och skrift med mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Varför ska du söka rollen?

Som tf. generalsekreterare kommer du få möjlighet att fördjupa dig i antikorruptionsfrågor, bygga ett stort kontaktnät samt få insyn i många olika branscher och frågeställningar. Rollen innebär en möjlighet att kombinera juridik och kommunikation samt bidra till att driva antikorruptionsfrågorna och självreglering som verktyg högre upp på agendan. I och med att IMM är en liten organisation kommer du att ges stora möjligheter att bidra till utvecklingen av institutets verksamhet.

Vi genomför intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 15 juni 2023. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan skickas per mejl till biorn.riese@jurie.se.

Kort om IMM

IMM är en ideell näringslivsorganisation som skapar tilltro i samhället genom att motverka korruption och underlätta för samhällets aktörer att göra rätt. Genom informations- och kunskapsspridning samt självreglering stöttar vi proaktivt i antikorruptionsarbetet och bidrar till ökad medvetenhet om korruptionsfrågor i samhället.

IMM:s huvudmän är Svenskt Näringsliv, Stockholms Handelskammare och Sveriges Kommuner och Regioner. Organisationen har därutöver fyra partnerorganisationer: Läkemedelsindustriföreningen (LIF), Svensk Handel, Byggföretagen och Svenska Bankföreningen samt ett antal stödjande medlemmar.

Organisationen har sitt kansli på Näringslivets Hus, centralt i Stockholm.

För mer information om IMM, läs på vår hemsida eller kontakta nuvarande generalsekreterare Hayaat Ibrahim, hayaat.ibrahim@institutetmotmutor.se.

Här kan du ladda ner annonsen som en pdf.