Nyheter

Institutet Mot Mutor (IMM) söker jurist med intresse för antikorruption

18 mars 2020

IMM verkar för att öka kunskapen om korruption och dess effekter samt underlätta för samhällets aktörer att göra rätt genom självreglering. I den nyinrättade rollen som jurist hos IMM får du möjlighet att brett arbeta med frågor om antikorruption mot såväl näringslivet som samhället i stort.

Vad innebär rollen?

I rollen som jurist på IMM tillträder du en nyinrättad tjänst där du i nära samarbete med generalsekreteraren kommer att bidra till organisationens arbete mot korruption och framtagande av stöd för att hantera korruptionsrisker. Du kommer bland annat genomföra utbildningar inom området antikorruption, följa utveckling av lagar och praxis, arbeta med projekt inom området för antikorruption, planera och delta i anordnande av seminarier och andra utåtriktade aktiviteter inom IMM:s område samt skriva tal, debattartiklar och liknande.

I tjänsten ingår att vara sekreterare i nämnden för bedömning av läkemedelsinformation (NBL), en del av läkemedelsbranschens egenåtgärdssystem för kontroll av läkemedelsinformation, marknadsföring och marknadsuppträdande. Nämnden är överinstans dit beslut som fattats av Informationsgranskningsnämnden (IGN) och LIF:s Compliance Officer (CO) kan överklagas. Mer information om läkemedelsbranschens egenåtgärdssystem hittar du här. I sekreterarrollen ingår att bereda ärenden, vara sekreterare och föredragande på nämndens sammanträden och skriva förslag till yttranden.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har hunnit arbeta några år. Det är meriterande om du har genomfört notariemeritering eller har erfarenhet av ärendehandläggning och har arbetat med antikorruptionsfrågor i praktiken.

Som person bör du naturligtvis vara intresserad av korruptions- och samhällsfrågor men också av att arbeta kommunikativt kring svåra juridiska frågeställningar. Rollen innebär juridiskt, administrativt och praktiskt arbete och för att trivas i rollen bör du vara självgående och proaktiv samt prestigelös och beredd att ”hugga i” där det behövs i en liten organisation. Arbetet innebär mycket extern kontakt och samarbeten med olika aktörer och förutsätter därför att du har hög kommunikativ förmåga. Vi utgår från att du är strukturerad och noggrann samt uttrycker dig väl i tal och skrift med mycket goda kunskaper i svenska.

Varför ska du söka rollen?

Du kommer få möjlighet att bygga ett stort kontaktnät och få insyn i många olika branscher och frågeställningar. Rollen innebär en möjlighet att kombinera juridik och kommunikation och bidra till att driva antikorruptionsfrågorna och självreglering som verktyg högre upp på agendan. I och med att IMM är en liten organisation kommer du att vara delaktig i alla delar i verksamheten och får därmed, förutom en helhetsbild, stora möjligheter att påverka din egen roll samt bidra till utvecklingen av IMM:s verksamhet.

Vi genomför intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast den 30 april 2020. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan skickas till natali.phalen@institutetmotmutor.se.

Kort om IMM

IMM är en ideell näringslivsorganisation som skapar tilltro i samhället genom att motverka korruption och underlätta för samhällets aktörer att göra rätt. Genom informations- och kunskapsspridning samt självreglering stöttar vi proaktivt i antikorruptionsarbetet och bidrar till ökad medvetenhet om korruptionsfrågor i samhället.

IMM:s huvudmän är Svenskt Näringsliv, Stockholms Handelskammare och Sveriges Kommuner och Regioner. Organisationen har därutöver fyra partnerorganisationer: Läkemedelsindustriföreningen (LIF), Svensk Handel, Byggföretagen och Svenska Bankföreningen, samt ett antal stödjande medlemmar.

Organisationen har sitt kansli hos Stockholms Handelskammare centralt i Stockholm.

För mer information om IMM, läs på vår hemsida.

Här kan du läsa och ladda ner annonsen som pdf>