Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Mutor, korruption och otillåten påverkan

26 november, 2019 - 27 november, 2019

Institutet Mot Mutors generalsekreterare Natali Engstam Phalén är moderator under den två dagar långa konferensen som anordnas av Insight Events. Läs mer om den nedan.

Mutor och korruptionen är kostsamt – både avseende ekonomiska skador och förtroendeskador. Det minskar organisationens effektivitet och det proaktiva arbetet för att upptäcka och identifiera riskområden är angeläget. Grundläggande i alla organisationer är en sund affärsetik och moral som sedan ska omsättas i riktlinjer och rutiner för att man ska kunna agera i tid och med rätt åtgärder – om det värsta sker. Det är naturligtvis bättre att skapa förutsättningar för att förhindra skandaler. Det är dock ett arbete som hela tiden måste finnas på agendan.

Hur ska man då agera? Att synliggöra och förstå att det i alla organisationer finns risker och att det är ett komplext område. Dessutom är det ett område som bör finnas på agendan både i ledningsrum som bland medarbetare. Att upprätta risk- och sårbarhetsanalyser för att minimera uppkomsten av mutor, korruption och annat oönskat beteende är också viktiga parametrar.

Här är tillfället att få lyssna till, och nätverka med, Sveriges ledande experter inom området. Under två dagar kommer bland annat Alf Johansson, chefsåklagare på Riksenheten mot korruption att tala om vad som är straffbart och hur korruption avslöjas. På konferensen kommer företrädare från både privata och offentliga sektor och berättar om sitt arbete för att minimera och förebygga mutor, korruption och annan otillåten påverkan. De delger sina erfarenheter om hur de strategiskt arbetar samt kring sina rutiner för att upptäcka och identifiera riskområden.

Klicka här för anmälan>

Detaljer

Börjar:
26 november, 2019
Slutar:
27 november, 2019
Webbplats:
https://insightevents.se/events/mutor-korruption-otillaten-paverkan/

Arrangör

Insight Events Sweden
Webbplats:
http://insightevents.se/events/