Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Mutor, korruption & otillåten påverkan

8 juni, 2022 - 9 juni, 2022

IMM:s tf. generalsekreterare Hayaat Ibrahim talar om Näringslivskoden under Insight Events konferens den 8-9 juni 2022. Läs mer nedan.

Risken för mutor & korruption har ökat de senaste åren. Flera fall av korruption och oegentligheter har avslöjats. Frågan är var riskerna är störst och hur det uppstår? Att öka kunskap och främja arbete mot korruption blir allt viktigare för att minimera korruption. Arbetet har på olika håll intensifierats – dock återstår fortfarande mycket! Här är konferensen att skaffa sig mer kunskap och nätverka med ledande personer för att utbyta erfarenheter.

Grundläggande i alla organisationer är en sund affärsetik och moral som sedan ska omsättas i riktlinjer och rutiner för att man ska kunna agera i tid och med rätt åtgärder om/när det värsta sker. Viktiga parametrar för att minimera och eliminera korruption är hög riskmedvetenhet och transparens. Nya visselblåsardirektivet är också en viktig komponent – men hur långt har organisationerna egentligen kommit? I en av två paneler under dagen tas just denna fråga upp med ledande experter.

Mutor och korruptionen är kostsamt, både avseende ekonomiska skador och långvariga förtroendeskador. Det gäller att arbeta proaktiv och skapa rutiner för att upptäcka och identifiera riskområden. En av de största riskerna sker i inköp- och upphandlingsfasen och här får du lyssna till experter på området när de ger sina råd hur arbetet kan organiseras.

Anmäl dig här>

Detaljer

Börjar:
8 juni, 2022
Slutar:
9 juni, 2022
Webbplats:
https://insightevents.se/events/mutor-korruption-otillaten-paverkan/

Plats

Stockholm

Arrangör

Insight Events Sweden
Webbplats:
http://insightevents.se/events/