Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Vilka frågor ska styrelsen ställa om bolagets antikorruptionsarbete?

21 mars, 2018 | 11:30 - 13:00

Bemästrande av anti-korruption är idag en väsentlig del av riskhantering, speciellt för nordiska företag som gör affärer utomlands. Multinationella åtal är ”det nya normala” och förra året visade hur dyrt det kan bli när utländska myndigheter blir inblandade genom den förlikning som Telia ingick med amerikanska och nederländska myndigheter om att betala ca 7,7 miljarder kronor i böter.

Sverige har flera gånger i internationella rapporter pekats ut som ett land som förvisso kan vara ”rent… på hemmaplan” men samtidigt ”kopplat till korruption på andra platser” och det kanske därför inte är någon överraskning att svenska företag alltmer riskerar att hamna i fokus för utländska åklagarmyndigheter, och särskilt den amerikanska. Historien har också visat att när åklagare väl har fokuserat på att granska företag från ett visst geografiskt område så tenderar de att återkomma.

Under ett 90 minuter långt interaktivt seminarium hos IMM får ni de grundläggande byggstenarna för ett effektivt compliance-program för anti-korruption, inkluderat vilka frågor som bör ställas till företagsledningen och hur de svar som erhålls bör granskas och utvärderas.

Seminariet kommer att ledas av Peter Pope, partner vid advokatfirman Jenner & Blocks och delansvarig för firmans grupp för utredningar, compliance och försvar. Peter Pope, som har en bakgrund som bland annat åklagare i New York, har omfattande erfarenhet av att leda undersökningar rörande misstänkta korruptionsöverträdelser liksom att hantera korruptionsutredningar där amerikanska och brittiska myndigheter är involverade.

Erik Skoglund, ansvarig för EY:s antikorruptionsgrupp, kommer också att delta och dela med sig av erfarenheter på området samt praktiska tips kring hur ett compliancesystem kan utvärderas och vad det kan benchmarkas mot. IMM:s generalsekreterare Natali Phalén hälsar välkommen och ger en översikt kring svenska lagregler att förhålla sig till.

Seminariet erbjuds vid två tillfällen; tisdagen den 20 mars respektive onsdagen den 21 mars över lunchtid. Seminariet startar kl. 11.30, enklare lunch serveras från kl. 11.15 och kan intas under seminariet.

Seminariet kommer att hållas på engelska och är kostnadsfritt.

Detaljer

Datum:
21 mars, 2018
Tid:
11:30 - 13:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Institutet Mot Mutor
Telefon:
08-555 100 45
E-post:
Webbplats:
http://institutetmotmutor.se

Plats

Institutet Mot Mutor
Brunnsgatan 2
Stockholm, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://institutetmotmutor.se