Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Webbinarium: Vad är korruption och hur gör vi rätt?

8 november, 2023 | 09:00 - 11:00

Den 8 november medverkar IMM:s Tf Generalsekreterare Parul Sharma i ett webbinarium anordnat av CSR Västsverige. Läs mer om hennes medverkan nedan.

Antikorruptionsseminarie med Parul Sharma, människorättsjurist, författare och tf generalsekreterare vid Institutet mot mutor.

Välkomna på en digital träff om Anti-korruption!

Vad är viktigast att tänka på? Hur arbetar man med risker?

Hur sätter vi antikorruption på agendan? Antikorruption är mer i fokus än på länge.

Statskontoret rapporterade den 31 maj sin slutsats att kommuner och regioner behöver arbeta mer medvetet och strukturerat mot korruption, många analyserar inte vilka korruptionsrisker som finns i deras verksamhet.

EU kommissionen arbetar med nya förslag mot åtgärder för att bekämpa korruption. Nya och strängare regler som kriminaliserar korruption och harmoniserar påföljder inom EU, plus ett förslag om att inrätta en sanktionsordning inom den gemensamma utrikes och säkerhetspolitiken för att hantera allvarlig korruption världen över.

Med nya lagar och regler på gång inom hållbarhetsrapportering behöver också en mer genomgripande analys göras inom organisationen och frågor som var organisationen kan utsättas för risker och hur man följer upp kommer vara en del av sitt organisatoriska arbete.

Parul Sharma förklarar och förtydligar, Hur gör man rätt!

 

Läs mer och anmäl dig här.

Detaljer

Datum:
8 november, 2023
Tid:
09:00 - 11:00
Webbplats:
https://csr-vastsverige.confetti.events/antikorruptionsseminarie-med-parul-sharma

Arrangör

CSR Västsverige