Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Framtidens antikorruptionsarbete – internationella tendenser och utmaningar

28 maj, 2018 | 14:00 - 16:00

Institutet Mot Mutor (IMM) och Utrikesdepartementet (UD) bjöd den 28 maj 2018 in till ett kostnadsfritt seminarium om antikorruption.

Det blir allt mer fokus på att företag ska arbeta förebyggande med antikorruption samtidigt som näringslivet själva tar större ansvar för att medverka till en hållbar framtid. Ett aktivt antikorruptionsarbete
är såväl en förutsättning för hållbart företagande som en förtroendefråga. Det nya kravet på flera företag att hållbarhetsredovisa medför också att antikorruptionsarbetet behöver kommuniceras utåt.

Arbetet för att motverka korruption utvecklas ständigt och Frankrike har nyligen tagit ett stort steg genom att ställa krav på företag att införa ett effektivt antikorruptionsprogram enligt den nya lagen Sapin II. Men vad innebär lagen egentligen och vilka andra internationella tendenser och utmaningar ser vi?

Program

Camilla Mellander, Chef för UD:s enhet för främjande och hållbart företagande öppnade seminariet. Natali Phalén, Generalsekreterare IMM välkomnade och modererade paneldiskussionen. Bengt Johansson, Anti-korruptionsambassadör UD inledningstalade.

Därefter följde anföranden från nedan angivna personer:

» Mr. Emmanuel Farhat, Senior International Affairs Officer, franska antikorruptionsbyrån AFA
– Update on Law Sapin II: the New Anticorruption System in France
» Michaela Ahlberg, Ethics & Compliance Advocate, The Grey Zone AB
– Korruption – konsekvenser, kostnader och åtgärder?
» Torbjörn Westman, Head of Assurance Services, KPMG och ordf. i FARs specialistgrupp för hållbar utveckling
– Antikorruption i hållbarhetsrapporter/redovisningar

Seminariet avslutades med en paneldiskussion. Medverkade gjorde Alf Johansson, Chefsåklagare Riksenheten mot korruption, Birgitta Nygren, fd. ambassadör med ansvar för internationella antikorruptionsfrågor och Marie Trogstam, Manager for International Sustainable Business, Business Sweden.

Detaljer

Datum:
28 maj, 2018
Tid:
14:00 - 16:00
Evenemang Kategori:

Arrangör

Institutet Mot Mutor
Telefon:
08-555 100 45
E-post:
Webbplats:
http://institutetmotmutor.se