Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Korruption: ­­­Det bortglömda hållbarhetsområdet

26 Oktober, 2023 | 13:00 - 14:30

Den 26 oktober deltar IMM:s Tf Generalsekreterare Parul Sharma på UN Global Compact Swedens event Korruption: ­­­Det bortglömda hållbarhetsområdet.

Antikorruption och hållbarhetsarbete i fokus

Med Agenda 2030 har världens länder kommit överens om att arbeta för att utrota fattigdom, stoppa klimatkrisen, minska ojämlikheter och skapa fredliga och trygga samhällen. Men det finns en stor barriär som står i vägen för att vi ska nå de Globala målen, nämligen den utbredda korruptionen.

En av de stora utmaningarna med korruption i Sverige är arbetet mot mutor och utpressning i internationella affärsförbindelser och i värdekedjan. Men trots att arbetet med antikorruptionen är en förutsättning för hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande så är det en del av hållbarhetsarbetet som ofta åsidosätts eller bortprioriteras i företags riskanalyser.

Varför har korruption i många fall blivit det bortglömda hållbarhetsområdet? Vad kan företag göra för att förbättra arbetet med antikorruption? Och vilka kommande regleringar och direktiv kommer att styra riktningen framöver? Det kommer vi att djupdyka i den 26 oktober 2023 då vi bjuder in dig som anställd på ett medlemsföretag till vårt digitala event ”Korruption: Det bortglömda hållbarhetsområdet”.

Deltagare:

Anna Romberg, EVP Sustainability, Legal & Compliance på Getinge och styrelseledamot på UN Global Compact Sweden.
Parul Sharma, tf. generalsekreterare på Institutet Mot Mutor.
Petter Törnquist, Chief Compliance & Ethics Officer på Saab. 
Erica Wikman, VP Compliance & Corporate Integrity på Autoliv.

Läs mer här.

Detaljer

Datum:
26 Oktober, 2023
Tid:
13:00 - 14:30
Webbplats:
https://globalcompact.se/aktiviteter/korruption-det-bortglomda-hallbarhetsomradet/

Arrangör

UN Global Compact Sweden
Webbplats:
https://globalcompact.se/