Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Mutor, korruption & otillåten påverkan

27 april, 2021 | 09:30 - 10:30

IMM:s tf. generalsekreterare Hayaat Ibrahim talar på Insight Events konferens Mutor, korruption & otillåten påverkan den 27 april. Läs mer om eventet nedan.

Anti-korruptionsarbetet – så skyddar du dig mot mutor och korruption – var med oss digitalt, live!

Mutor och korruptionen är kostsamt – både avseende ekonomiska skador och förtroendeskador. Det minskar organisationens effektivitet och det proaktiva arbetet för att upptäcka och identifiera riskområden är angeläget. Grundläggande i alla organisationer är en sund affärsetik och moral som sedan ska omsättas i riktlinjer och rutiner för att man ska kunna agera i tid och med rätt åtgärder – om det värsta sker. Det är naturligtvis bättre att ha rutiner och skapa förutsättningar för att förhindra skandaler. Det är dock ett arbete som hela tiden måste finnas på agendan.

Under de två dagarna kommer företag och organisationer samt forskare och experter berätta om sitt arbete och kunskap kring anti-korruption. Vi kommer bland annat få höra från två visselblåsare: Oscar Simonson, som larmade i skandalen kring Paulo Maccharini och Karolinska Universitetssjukhuset samt Richard Lindwall, tidigare anställd på Statens fastighetsverk, som avslöjade grov korruption på Statens fastighetsverk. Dessutom kommer vi få ta till oss vad det nya visselblåsardirektivet innebär och vilka krav som ställs på arbetsgivare.

Utöver det kommer dagarna innehålla bland annat en högaktuell panel och vad senaste forskningen säger. Vi får också ta del av den uppdaterade näringslivskoden.

Passa på att under två fullspäckade dagar lyssna till Sveriges ledande experter inom området. Anmäl dig redan i dag till årets viktigaste mötesplats där du är med oss digitalt. Konferensen streamas LIVE och du deltar via personlig inloggningslänk. Du får personlig inloggningslänk och i övrigt praktisk information i god tid före konferensen. Naturligtvis kan du chatta och ställa frågor till talarna under konferensen.

Anmäl dig här>

Detaljer

Datum:
27 april, 2021
Tid:
09:30 - 10:30
Webbplats:
https://insightevents.se/events/mutor-korruption-otillaten-paverkan/

Arrangör

Insight Events Sweden
Webbplats:
http://insightevents.se/events/