Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Terminsstart Pension

19 februari, 2020

IMM:s generalsekreterare Natali Engstam Phalén deltar i en paneldiskussion under Terminsstart Pension. Läs mer om programpunkten nedan.

15.30-16.10
Alvedon efter Allradomen? Tingsrättens dom i brottmålet visade att det företrädarna från Allra gjort när de köpte warranter för spararnas pengar var lagligt och att inga brott begåtts. Hur kunde det vara lagligt för ett fåtal att tjäna hundratals miljoner i provisioner på fondernas placeringar? Domen har förvånat många och på Terminsstart Pension diskuterar vi vilka konsekvenser den kan få för finansmarknaden, för Pensionsmyndigheten, fondsparare i allmänhet och för rättsmedvetandet. Och kan domen påverka frågan om det upphandlade fondtorget?

I panelen deltar: Olle Nykvist, partner på advokatfirman Cirio, tidigare bland annat hovrättsassessor i Svea Hovrätt och jurist på Ericsson, Magnus Dahlgren, advokat på Dahlgren & Partners, specialiserad inom pension, försäkring & arbetsrätt, Daniel Eriksson, tidigare vd på Sörmlands Sparbank där han fick ta över efter en korruptionsskandal, numera vd för Luminatum Advisory, Jonas Lindmark, analyschef på Morningstar samt Natali Engstam Phalén, generalsekreterare Institutet mot mutor.

Länk till anmälan>

Detaljer

Datum:
19 februari, 2020
Webbplats:
http://www.terminsstartpension.se/pension/pub2/viewStart

Plats

Grand Hotel
Södra Blasieholmshamnen 8
Stockholm, 10327 Sverige
+ Google Map