Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Det här evenemang har passerat.

Webinar – Spåra kedjan

11 mars, 2020 | 09:00 - 10:00

IMM:s generalsekreterare Natali Engstam Phalén deltar i ett webinarium den 11 mars som anordnas av Green Chain. Läs mer nedan.

Hinder för att spåra hela leverantörskedjan

Under vårens andra webinarium, på temat ”Spåra Kedjan” ska vi först höra om två specifika exempel på hinder som kan uppstå och förhindra oss från att spåra vår kedja längre ner i leden. Hinder som försvårar vårt arbete med att säkerställa mänskliga rättigheter, due diligence, granskning av arbetsvillkor och verifiering av att vår Uppförandekod respekteras av alla parter i vår värdekedja. De två exempel som vi kommer belysa är korruption och konfliktmineraler.

Vi kommer först att få höra från Natali Engstam Phalén, som sedan 2017 är Generalsekreterare för Institutet Mot Mutor (IMM). Natali har en bakgrund som advokat vid en av Stockholms större advokatbyråer, med särskilt fokus mot antikorruption samt EU- och konkurrensrättsliga frågeställningar kring offentlig upphandling. Lyssna in och lär er mer om vad begreppet korruption innebär och hur ni kan upptäcka det i er leverantörskedja.

Vår nästa talare, Joakim Wohlfeil, är policyrådgivare på Diakonias och kommer att berätta om sin erfarenhet kring konfliktmineraler. Diakonia arbetar med att förändra orättvisa politiska, ekonomiska, sociala och kulturella strukturer som orsakar fattigdom, ojämlikhet, förtryck och våld. Bland annat arbetar de med att bidra till utredningar om konfliktmineraler som används som underlag för policy och eventuell lagstiftning inom Sverige och EU. Joakim har i många omgångar rest till Kongo-Kinshasha och har stor kunskap om konfliktmineraler och industrin kring dessa.

Avslutningsvis öppnar vi upp för diskussion – ett ypperligt tillfälle att ställa frågor till våra experter!

Varmt välkomna!

Länk till anmälan>

Detaljer

Datum:
11 mars, 2020
Tid:
09:00 - 10:00
Webbplats:
https://www.natlikan.net/greenchain/program.php#Item2

Arrangör

Green Chain