Nyheter

Advokatfirman Vinge ny stödjande medlem till IMM

30 mars 2022

Styrelsen för Institutet Mot Mutor (IMM) har antagit Advokatfirman Vinge som ny stödjande medlem till organisationen och utökar därmed medlemsskaran ytterligare.

– Advokater har etiska regler att förhålla sig till och innehar en viktig roll att skydda rättsstatens grundprinciper. I en tid då allt högre krav ställs på företag att arbeta förebyggande mot korruption förväntas även advokater kunna bistå klienter inom området för antikorruption. Genom medlemskapet bidrar Vinge dels till IMM:s arbete mot korruption, dels betonar vikten av antikorruptionsfrågan ytterligare, säger IMM:s generalsekreterare Hayaat Ibrahim.

Advokatfirman Vinge grundades 1983 och är en av Nordens ledande advokatbyråer med ca 450 medarbete på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Bryssel. De är en fullservicebyrå och ger vägledning och rådgivning i frågor som rör bland annat bolagsrätt, eu- och konkurrensrätt, miljörätt, internationella handel och tvistlösning. För mer information om Advokatfirman Vinge, klicka här.

– Att motverka korruption är en av de absolut viktigaste hållbarhetsfrågorna. Även om korruptionen till viss del ser annorlunda ut i Sverige än i många andra delar av världen så har vi även här problem med att mutor och intressekonflikter påverkar beslutsfattare. Vinge arbetar aktivt med åtgärder för att motverka och hantera misstänkt korruption. Vi vill därför också stödja IMM:s viktiga arbete i dessa frågor, säger Mia Falk, Head of Corporate Crime & Compliance på Vinge.

IMM arbetar för att motverka korruption och mutor och att stötta samhällets aktörer i hur korruptionsrisker kan hanteras. Företag och organisationer kan stödja IMM. Stödjande medlemmar ingår i IMM:s nätverk och får bland annat tillgång till stöd i korruptionsfrågor samt antikorruptionsutbildningar. Medlemskapet kan också ingå som ett led i det interna antikorruptionsarbetet.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara stödjande medlem till IMM? Klicka här, eller besök vår hemsida: www.institutetmotmutor.se.