Nyheter

Institutet Mot Mutor söker marknadskommunikatör

1 mars 2022

Vill du bidra till att öka kunskapen om antikorruption – vår tids viktigaste hållbarhetsfråga? IMM söker nu en marknadskommunikatör som kommunikativt och administrativt stöttar i arbetet med att motverka korruption och bidra till etiska och hållbara affärer.

Vad innebär rollen?

IMM har flertalet pågående projekt och samarbeten med olika företag, myndigheter och andra organisationer för att lyfta antikorruptionsfrågan på olika sätt. Tillsammans med kollegorna på kansliet kommer du att på varierande sätt arbeta för att nå ut med budskap eller aktiviteter i de olika projekten. Det kan bland annat handla om att planera och koordinera events, såsom att ta fram och utforma text och layout till inbjudan, hantera deltagarlistor, beställa lunch och eventuell extern kontakt med tekniker.

En viktig del i IMM:s arbete att stötta näringslivet i arbetet mot korruption är att bidra med information, stöd och råd i hanteringen av korruptionsfrågor. Som kommunikatör för du löpande omvärldsbevakning på området för korruption och tar fram nyheter och sammanfattar relevanta rapporter och forskning. Då IMM även arbetar med opinionsbildning skriver du även debattartiklar och andra argumenterande texter för att lyfta antikorruption, och du har i arbetet med detta nära kontakt med medier för ökad spridning av
informationen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
– Ansvara för och producera innehåll till IMM:s hemsida och sociala medier
– Uppdatera och genomföra enklare redigering av hemsidan
– Planera innehåll och producera digitala nyhetsbrev och inbjudningar till event
– Formulera texter såsom pressmeddelande, nyheter, debattartiklar och andra texter
– Planera och samordna både egna och externa event, från inbjudan till genomfört event
– Ta fram layout till egna skrifter, samt viss videoredigering
– Stötta generalsekreteraren med viss administration, t.ex. fakturering och mötesbokning

Vem vi letar efter?

Då IMM är ett litet kansli kommer du som marknadskommunikatör att arbeta i nära kontakt med generalsekreteraren och juristen. Arbetet kräver att du har lätt att samarbeta med andra aktörer inom olika sektorer, vilket kräver att du kan arbeta självständigt och är lyhörd till olika aktörers ingångsvärden och intressen. Du har en relevant högskoleexamen inom kommunikation eller likvärdig utbildning och har helst något års arbetslivserfarenhet inom kommunikation.

Det är meriterande om du har kunskaper kring videoredigering, samt är van användare av Adobeprogrammen, framför allt InDesign, Photoshop och Acrobat Pro.

Om anställningen

Anställningen är en heltidstjänst och gäller tillsvidare med en inledande provanställning på sex månader. IMM tillämpar individuell lönesättning, och tillträde sker snarast möjligt. Anställningen är placerad hos IMM, som sitter i Stockholms Handelskammares lokaler centralt vid Stureplan/Norrmalm i Stockholm.

Kort om IMM

Institutet Mot Mutor (IMM) är en ideell näringslivsorganisation som funnits sedan 1923 och som skapar tilltro i samhället genom att motverka korruption och underlätta för samhällets aktörer att göra rätt. Genom informations- och kunskapsspridning samt självreglering stöttar vi proaktivt i antikorruptionsarbetet och bidrar till ökad medvetenhet om korruptionsfrågor i samhället.

IMM:s huvudmän är Svenskt Näringsliv, Stockholms Handelskammare och Sveriges Kommuner och Regioner. Organisationen har därutöver fyra partnerorganisationer: Läkemedelsindustriföreningen (LIF), Svensk Handel, Byggföretagen och Svenska Bankföreningen, samt ett antal stödjande medlemmar.

Kontakt och ansökan

Vi genomför intervjuer löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 10 mars 2022. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan skickas till hayaat.ibrahim@institutetmotmutor.se.

Du kan även söka jobbet på Linkedin via denna länk.

Mer information om IMM hittar du på vår hemsida.

Varmt välkommen med din ansökan!